Tietosuojaseloste – verkkosivusto

Orifarm Group (jäljempänä Orifarm tai me) suhtautuu tietosuojaan ja luottamuksellisuuteen vakavasti. Tässä tietosuojaselosteessa määritellään Orifarmin henkilötietojen käsittelyperiaatteet. Lisäksi kerromme, miten käytämme meille luovuttamiasi henkilötietoja tai henkilötietoja, joita keräämme, kun vierailet sivustossamme ja käytät sivustossa tarjottuja palveluja. 

1. Rekisterinpitäjä ja yhteystiedot

Orifarm OY
Metsänneidonkuja 10
02130 Espoo 
Puhelin: +358 (0) 97746870
info@orifarm.com

2. Henkilötietojen kerääminen

Kerromme sinulle aina, kun keräämme henkilötietojasi. Voimme kerätä sinusta muun muassa seuraavia henkilötietoja: nimi, sähköpostiosoite ja vastaavat tunnistetiedot sekä tietoa liikkumisestasi sivustossamme. 

Kun sinua pyydetään luovuttamaan henkilötietoja, sinulle kerrotaan aina, onko tietojen luovuttaminen vapaaehtoista vai välttämätöntä tietyn toiminnon suorittamiseksi. 

Henkilötietojasi voidaan kerätä seuraavissa tilanteissa: 

  • Kun tilaat Orifarmin uutiskirjeen
  • Kun olet Orifarmin asiakas tai toimittaja
  • Kun ilmoitat saamistasi haittavaikutuksista
  • Kun esität tuotteisiin liittyviä vaatimuksia
  • Kun lähetät tuotteisiin liittyviä tiedusteluja tai kysymyksiä
  • Kun haet töitä Orifarmilta
  • Kun käyt Orifarmin toimitiloissa.

3. Henkilötietojen käyttäminen

Henkilötietoja kerätään ja käytetään seuraavissa tilanteissa: 

  • Uutiskirjeiden tilaaminen
  • Kampanjoista tiedottaminen
  • Muiden markkinointimateriaalien, kuten tapahtumakutsujen lähettäminen
  • Takaisinvetoilmoitusten lähettäminen
  • Hinnanmuutoksista tiedottaminen
  • Organisaatiomuutoksista tiedottaminen
  • Haittavaikutusilmoitusten tekeminen lääkevalvontaviranomaisille
  • Asiakassuhteiden hoitaminen
  • Toimittajasuhteiden hoitaminen
  • Työhönottoprosessien hoitaminen
  • Kuluttajanäkemysten kerääminen ja arviointi
  • Tilastointi
  • Muut markkinointitoimet

Huomaathan, että käytämme henkilötietojasi markkinointimateriaalien lähettämiseen vain, jos olet antanut siihen etukäteen nimenomaisen suostumuksesi, ellei meillä lainsäädännön mukaan ole oikeus ottaa sinuun yhteyttä ilman suostumusta.

Orifarm kerää tilastoja siitä, mitä sivustomme osioita käyttäjät käyttävät ja mitkä tuotteet käyttäjiä kiinnostavat eniten. Nämä tiedot eivät sisällä henkilötietoja. Lisäksi keräämme tietoa siitä, mitä tuotteita käyttäjämme käyttäjäryhmänä käyttävät mieluiten. Näitä tietoja käytetään verkkosivuston kehittämiseen. Emme myy tai luovuta ulkopuolisille tietoja siitä, miten käyttäjämme sivustoamme käyttävät tai millä sivuilla he käyvät. Tietojen perusteella ei pystytä tunnistamaan käyttäjän käyttöpaikkaa eikä sitä, mille sivulle käyttäjä siirtyy sivustostamme poistuttuaan.

4. Tietojen siirtäminen muille rekisterinpitäjille

Emme siirrä henkilötietojasi kolmansille osapuolille ilman suostumustasi. Tietyissä tilanteissa ja lainsäädännön sitä vaatiessa voimme luovuttaa tietoja viranomaisille tai poliisille. Anonymisoituja tietoja voidaan luovuttaa lääkevalvontaviranomaisille haittavaikutusilmoitusten yhteydessä.

Mikäli yrityksessämme toteutetaan organisaatiomuutos tai yritys myydään osittain tai kokonaan, tietoja luovutetaan kulloinkin voimassa olevan henkilötietolainsäädännön mukaisesti.

5. Henkilötietojen poistaminen

Poistamme henkilötietosi, kun emme enää tarvitse vähintään yhteen kohdassa 3 mainittuun tarkoitukseen. Tietoja voidaan kuitenkin käsitellä ja säilyttää pidempään anonymisoituina.

6. Evästeet

Sivustossamme käytetään evästeitä. Evästeet ovat tiedostoja, jotka verkkopalvelimet lähettävät verkkoselaimiin, joissa tiedostoja myös säilytetään. Aina, kun selain hakee palvelimelta jotakin sivua, siitä lähetetään tieto takaisin palvelimelle.  Istuntokohtaiset evästeet tallentuvat käyttäjän tietokoneelle laitteen tunnistamista varten. Evästeet säilyvät koneella, kunnes ne poistetaan tai ne vanhenevat.  Evästeiden avulla voimme luoda tilastoja sivuston käyttötavoista. Evästeet voivat tallentaa tietoa esimerkiksi käyttäjän mieltymyksistä.

Evästeiden käyttö
Orifarm.fi käyttää evästeitä sivuston liikenteen valvomiseen, sivuston sisällön optimointiin ja markkinointitarkoituksiin. Kaikki kerätyt tiedot ovat täysin nimettömiä, eikä Orifarm jaa evästeitä kolmansien osapuolien kanssa.   

Evästeiden poistaminen
Voit poistaa evästeet milloin tahansa käyttämäsi selaimen asetuksista. Jotkin selaimet mahdollistavat myös evästeiden estämisen, mutta tämä voi vaikuttaa verkkosivuston käytettävyyteen negatiivisesti.

Google analytics
Orifarm.fi käyttää Google Analytics -ohjelmaa, joka on Google Inc.:n toimittama verkkoanalytiikkapalvelu. Käytämme ohjelmaa kävijöiden toiminnan seuraamiseen, kun käyttäjät selailevat sivustoa.  Keräämme tietoja esimerkiksi kävijämääristä, kävijöiden sijaintimaasta jne. Tilastotiedot auttavat meitä kehittämään sivustoamme ja tekemään sivustosta käyttäjäystävällisemmän.  Lisätietoja Google Analytics -ohjelman turvallisuus- ja yksityisyyskäytännöistä löytyy Google Analyticsin verkkosivuilta.

7. Tietoturva

Olemme ottaneet käyttöön turvakäytäntöjä, joiden avulla huolehditaan siitä, että sisäiset menettelymme vastaavat tiukkoja turvavaatimuksiamme. Pyrimme suojaamaan henkilötietojesi laatua ja loukkaamattomuutta. Tekemissämme haittavaikutusilmoituksissa anonymisoimme kaikki henkilötiedot sikäli kuin se on lainsäädännön puitteissa mahdollista. 

8. Oikeutesi 

Sinulla on milloin tahansa oikeus saada tietoa sinusta käsittelemistämme henkilötiedoista tiettyjä lainsäädännöllisiä poikkeuksia lukuun ottamatta. Joidenkin henkilötietojen osalta sinulla on oikeus pyytää tietoja oikaistavaksi tai poistettavaksi tai kieltää niiden käyttö tietosuojamääräysten mukaisesti. Lisäksi sinulla on oikeus saada henkilötietosi meiltä ja toimittaa ne toiselle rekisterinpitäjälle (data portability, oikeus siirtää tiedot rekisteristä toiseen).

9. Suostumuksen peruuttaminen 

Sinulla on milloin tahansa oikeus peruuttaa suostumuksesi, jolloin poistamme henkilötietosi, ellei meillä ole muuta syytä, joka oikeuttaisi jatkamaan niiden käsittelyä. Jos haluat peruuttaa suostumuksesi, lähetä viesti osoitteeseen dataprotection@orifarm.com.

10. Linkit ulkopuolisiin sivustoihin

Sivustomme sisältä linkkiä ulkopuolisiin tai sivustoomme liittyviin sivustoihin. Emme vastaa muiden yritysten hallinnoimien sivustojen sisällöstä emmekä niiden henkilötietoperiaatteista. Kun vierailet muissa sivustoissa, lue aina sivuston tietosuojaseloste ja muut aiheeseen liittyvät käytännöt.

11. Tietojen muuttaminen

Jos haluat päivittää, muuttaa tai poistaa sinusta keräämiämme henkilötietoja, haluat saada sinusta keräämämme tiedot nähtäväksi tai sinulla on kysyttävää tästä tietosuojaselosteesta, lähetä viesti osoitteese dataprotection@orifarm.com. Jos haluat pyytää sinusta keräämämme tiedot, täytä tämä lomake

12. Valittaminen

Jos haluat tehdä valituksen henkilötietojesi käsittelystä, ota meihin yhteyttä sähköpostitse, puhelimitse tai kirjeitse kohdan 12 mukaisesti. Voit tehdä valituksen valvontaviranomaiselle: Tietosuojavaltuutetun toimisto, p. 029 561 6670.