Retningslinjer for personvern

I Orifarm Group (“Orifarm” eller “vi”) har personvern og konfidensialitet høy prioritet. Disse retningslinjene setter opp klare regler for hvordan Orifarm behandler personopplysningene dine. I tillegg forklarer vi hvordan vi bruker personopplysningene som du etterlater og/eller oppgir til oss når du besøker nettstedet vårt og bruker de ulike tjenestene på nettstedet. 

1. Dataansvarlig og kontaktinformasjon

Orifarm AS
Sandakerveien 138
0484 
Oslo
Telefon: +47 21 69 69 10
Faks: +47 21 52 00 10
E-post: info@orifarm.com 

2. Innsamling av personopplysninger

Du vil alltid bli informert i forbindelse med innsamling av personopplysninger om deg. Personopplysningene som samles inn av oss kan omfatte, for eksempel, navnet ditt, e-postadressen og lignende identifikasjonsdata, inkludert informasjon om din navigasjon på nettstedet.

I forbindelse med innsending av opplysningene dine vil det alltid oppgis om innsendingen er frivillig eller nødvendig for fullføring av det ønskede tiltaket.

Personopplysningene dine samles inn i ett eller flere av tilfellene under:

  • Når du melder deg på Orifarms nyhetsbrev;
  • Når du er kunde av eller leverandør til Orifarm;
  • Når du rapporterer negative reaksjoner;
  • Når du rapporterer krav knyttet til produkter;
  • Når du framsender forespørsler/spørsmål knyttet til produktene;
  • Når du søker en jobb;
  • Når du går inn i noen av Orifarms lokaler. 

3. Bruk av personopplysningene dine

Personopplysninger samles inn og vil bli brukt i forbindelse med:

  • Påmelding til nyhetsbrev;
  • Kampanjeinformasjon;
  • Utsending av annet markedsføringsmateriell, inkludert invitasjoner til events;
  • Når vi sender ut tilbakekallinger;
  • Prisendringer;
  • Organisasjonsmessige endringer;
  • Rapporter til legemiddelverket om negative reaksjoner;
  • Kundeforhold;
  • Leverandørforhold;
  • Ansettelsesprosesser;
  • Innsamling og evaluering av forbrukernes vurderinger;
  • Statistikk;
  • Andre markedsføringstiltak. 

Vær oppmerksom på at vi vil bare bruke personopplysningene dine for å sende markedsføringsmateriell hvis du i forveien har gitt ditt eksplisitte samtykke, såfremt ikke lovgivningen lar oss kontakte deg uten ditt forutgående samtykke. 

Orifarm fører statistikk for hvilke områder av nettstedet vårt brukerne besøker og hvilke produkter brukerne foretrekker. Disse dataene inneholder ingen personopplysninger... I tillegg samler vi inn informasjon om hvilke produkter våre brukere, som enhet, foretrekker. Denne informasjonen brukes også for å forbedre nettstedet. Forøvrig verken selger vi eller på annen måte avslører vi informasjon om hvordan våre brukere navigerer og bruker nettstedet. Vi er ikke i stand til å se hvor du kommer fra eller hvor du går på Internett etter at du forlater vårt nettsted. 

4. Overføring til andre dataansvarlige

Vi overfører ikke personopplysningene dine til tredjeparter uten ditt samtykke. Under spesifikke omstendigheter og med referanse til lovverket kan det være nødvendig å overføre informasjon til offentlige myndigheter eller politiet.  For eksempel kan anonymisert informasjon avsløres overfor legemiddelverket i tilfelle av rapportering om negative reaksjoner. 

I tilfelle av reorganisering, fullstendig eller delvis salg av selskapet vil eventuell avsløring i forbindelse med dette være i samsvar med gjeldende lovgivning for behandling av personopplysninger. 

5. Sletting av personopplysninger

Vi vil slette personopplysningene dine når vi ikke lenger har behov for å behandle dem knyttet til ett eller flere formål slik det framgår over i avsnitt 3. Men opplysningene kan bli behandlet og lagret lengre i anonymisert form. 

6. Cookies

Rutiner om informasjonskapsler
Informasjonskapsler er datafiler som sendes fra webservere til nettlesere, der de lagres. Hver gang en nettleser henter en side fra serveren, sendes informasjon tilbake til serveren.
Øktbaserte informasjonskapsler lagres på datamaskinen for å gjenkjenne enheten. Disse blir værende der til de slettes eller utløper.
Gjennom bruken av informasjonskapsler er det mulig å generere statistikk over brukerens vaner. Informasjonskapsler kan lagre informasjon om brukerens preferanser.

Bruken av informasjonskapsler
Orifarm.com bruker informasjonskapsler for å overvåke trafikken, for å optimalisere nettstedets innhold og i markedsføringsøyemed. All informasjon som samles inn er helt anonymisert, og Orifarm deler ikke informasjonskapsler med tredjepart. 

Fjerning av informasjonskapsler
Du kan enkelt slette informasjonskapsler i nettleserens innstillinger. Noen nettlesere tilbyr også muligheten til å blokkere informasjonskapsler, men dette kan ha en negativ innvirkning på brukbarheten av nettstedet.

Google Analytics
Orifarm.no bruker Google Analytics, en tjeneste for webanalyse levert av Google Inc. Dette gjøres for å få bedre innsikt i brukeratferd når brukerne besøker nettstedet.
Informasjonen som samles inn omfatter antall besøkende, land osv., og dette gjør det mulig for oss å forbedre nettstedet for å gjøre det mer brukervennlig basert på statistikken.

For mer informasjon, vennligst besøk Google Analytics for generell informasjon om Google Analytics' sikkerhets- og personvernprinsipper.  

7. Sikkerhet

Vi har implementert sikkerhetstiltak for å sikre at våre interne prosedyrer tilfredsstiller våre høye sikkerhetsstandarder. I samsvar med dette arbeider vi for å beskytte kvaliteten og integriteten til personopplysningene dine. For rapportering om negative reaksjoner anonymiserer vi alle personopplysninger i den grad det er mulig med tanke på juridiske krav.  

8. Dine rettigheter

Du har når som helst rett til å bli informert om de personopplysningene om deg som vi behandler, men med bestemte lovfestede unntak. I tillegg har du rett til, med tanke på noen personopplysninger, å få personopplysningene dine rettet, slettet eller blokkert i samsvar med reglene. Forøvrig har du rett til å motta informasjon om deg som du har oppgitt til oss, og retten til å få denne informasjonen overført til en annen dataansvarlig (dataportabilitet). 

9. Tilbaketrekking av samtykke

Du kan når som helst trekke tilbake ethvert samtykke du måtte ha gitt og vi vil slette personopplysningene dine, såfremt vi ikke kan fortsette behandlingen basert på et annet formål. Hvis du ønsker å trekke samtykket ditt tilbake bes du kontakte oss på dataprotection@orifarm.com.

10. Lenker til andre nettsider etc.

Vårt nettsted kan inneholde lenker til andre nettsider eller til integrerte nettsider. Vi er ikke ansvarlige for innholdet på nettstedene til andre selskaper eller for andre selskapers praksis knyttet til innsamling av personopplysninger. Når du besøker andre nettsteder bør du lese eiernes retningslinjer for beskyttelse av personopplysninger og andre relevante retningslinjer.

11. Retting av opplysninger etc.

Hvis du ønsker at vi skal oppdatere, rette eller slette personopplysninger vi har registrert om deg, ønsker å få tilgang til opplysningene som blir behandlet om deg, eller hvis du har spørsmål om retningslinjene over kan du kontakte oss på dataprotection@orifarm.com. For forespørsler om tilgang til opplysningene som behandles om deg bes du fylle ut skjemaet for tilgang her.

12. Klager

Hvis du ønsker å klage på behandlingen av personopplysningene dine bes du ta kontakt med oss via e-post, telefon eller brev slik det framgår i dette avsnitt 12. Du kan også kontakte Datatilsynet, Tollbugata 3, 0152 Oslo.