FAQ - Vaak gestelde vragen

Waar vind ik informatie over mijn geneesmiddelen?

U kunt makkelijk informatie over uw geneesmiddelen vinden door op de onderstaande links te klikken:

Denemarken: produktresume.dk of indlægsseddel.dk
Noorwegen: legemiddelverket.no
Zweden: lakemedelsverket.se of fass.se
Finland: fimea.fi
Duitsland: bfarm.de of ema.europa.eu.
Nederland: cbg-meb.nl

Wat zijn generische geneesmiddelen?

Generische geneesmiddelen zijn kopieën van producten van de oorspronkelijke producent. Dat betekent dat het generische product dezelfde actieve stoffen bevat als het oorspronkelijke product en dus hetzelfde effect heeft. Er kunnen enkele verschillen optreden bij de hulpstoffen, smaak, kleur, enz. Wanneer het patent op een oorspronkelijk geneesmiddel na 20 jaar verloopt, kunnen producenten een kopie produceren en op de markt brengen. De kopie moet door de nationale autoriteiten op dezelfde voorwaarden als het oorspronkelijke product worden goedgekeurd. Dat betekent dat de medicijnen aan dezelfde kwaliteitsnormen moeten voldoen.

Wat zijn parallel geïmporteerde geneesmiddelen?

Parallel geïmporteerde geneesmiddelen zijn de originele producten van de producent de door Orifarm worden herverpakt. Deze producten worden naar andere EU-landen gebracht waar ze goedkoper zijn en in ruil voor minder geld verkocht kunnen worden dan de originele producten. Orifarm is goedgekeurd als parallelle importeur door de lokale autoriteiten en alle parallel geïmporteerde producten zijn eveneens goedgekeurd door de lokale autoriteiten.

Kan ik rechtstreeks bij Orifarm geneesmiddelen kopen?

Als consument kunt u niet rechtstreeks geneesmiddelen of vrij verkrijgbare medicijnen bij Orifarm kopen. Geneesmiddelen worden bij uw lokale apotheek verkocht.

Kan ik individueel medisch advies krijgen bij Orifarm?

We raden aan om uw dokter te raadplegen als u advies nodig hebt over een individuele medische behandeling.

Hoe weet ik of er geld te besparen valt op mijn medicijn?

Uw dokter of apotheker kan u helpen om uit te vissen of het medicijn dat u nodig hebt, beschikbaar is als generisch of parallel geïmporteerd product waardoor u heel wat geld kunt besparen.

Hebt u andere vragen?

We beantwoorden uw vra(a)g(en) graag en kijken ernaar uit met u te praten.

Phone: (+32) 9296 2135
E-mail: vasb@bevsnez.pbz