Explore your Country

Business Area: Parallel Import
1

Parallel Import

Op basis van 'vrij verkeer van goederen en diensten' binnen de EU importeert Orifarm originele medicatie vanuit diverse EU landen. Deze worden opnieuw verpakt en gelabeld en vervolgens voor een beter betaalbare prijs verkocht.

Business Area: Unlicensed Medicine
2

Unlicensed Medicine

Soms is de benodigde medicatie voor een behandeling niet beschikbaar met een traditionele handelsvergunning. In zo'n geval bieden wij, met speciale toestemming van de lokale autoriteiten, middelen aan die in Nederland niet verkrijgbaar zijn.

Business Area: Clinical Trial Supplies
3

Clinical Trial Supplies

Clinical trials zijn essentieel voor de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve medicatie en medische behandelingen. Wij dragen bij aan de ontwikkeling, door geneesmiddelen te kopen die worden gebruikt als 'comparators' en 'co-medications' bij klinische studies.

The Netherlands

Medicijnen betaalbaar en toegankelijk gemaakt

Parallel import van medicijnen houdt in dat originele farmaceutische producten uit het ene EU-land opnieuw te verpakt, gelabeld en vervolgens verkocht wordt in een ander EU-land. Hierbij wordt dus exact hetzelfde product aangeboden, maar tegen een beter betaalbare prijs.

 

Parallel import betekent beter betaalbare prijzen voor voor de apotheek. Dit komt doordat het medicijn in Nederland tegen een beter betaalbare prijs wordt verkocht dan het oorspronkelijke Nederlandse product. Dit maakt essentiële geneesmiddelen zowel toegankelijker als betaalbaarder. De kosten voor hele zorgstelsel wordt hierdoor verlaagd.

 

Parallel geïmporteerde medicijnen zijn identiek aan de originele medicijnen, maar dan in een nieuwe buitenverpakking met patiëntenbijsluiters in uw lokale taal.

The Netherlands

Unlicensed Medicine

Het is niet altijd het geval dat de juiste geneesmiddelen beschikbaar zijn voor iedere gewenste behandeling. Het kan zijn dat er voor het gewenste medicijn (nog) geen vergunning voor het in de handel brengen is in het land van de patiënt, of omdat het (tijdelijk) uit voorraad is bij de oorspronkelijke fabrikant. Om deze patiënten in nood te helpen, gebruiken we expertise en jarenlange ervaring met het verhandelen van medicijnen om ook deze geneesmiddelen te leveren. Dit is mogelijk via speciale toestemming van de lokale autoriteiten. Dit noemen we Unlicensed Medicine.

 

Als de grootste parallelimportspeler in de EU hebben we ongeëvenaarde toegang tot leveranciers en markten. Hierdoor kunnen wij medicijnen verkrijgen op het moment dat ze het meest nodig zijn: snel, veilig en betrouwbaar.

 

Wij kopen in bij zeer betrouwbare bronnen. Daarom vertrouwen onze partners, door heel de EU, al bijna 30 jaar op onze leveringen.

Go to Orifarm Unlicensed Medicines
The Netherlands

Clinical Trial Supplies

Clinical trials zijn essentieel voor de ontwikkeling van nieuwe en innovatieve medicatie en medische behandelingen. Wij dragen bij aan de ontwikkeling, door geneesmiddelen te kopen die worden gebruikt als vergelijkings- en co-medicatiemiddelen in klinische studies.

 

Dankzij onze positie, als een van Europa's grootste spelers op de markt voor geneesmiddelen, beschikken wij over veel kennis en ervaring van de markt. Deze kennis en ervaring wordt ingezet om een meer betrouwbare inkoop te kunnen verzorgen voor partners die klinische studies uitvoeren als onderdeel van de ontwikkeling van nieuwe behandelingen.

 

Bij Orifarm Clinical Trial Supplies (CTS) zien we in dat de beste toeleveringsketen, de keten is waar niemand over praat. Wij zijn trots op onze transparante en betrouwbare service in het beschikbaar maken van medicatie, waardoor de toeleveringen buiten de spotlights blijven. Dit zorgt ervoor dat onze partners kunnen focussen op het vinden van de patienten, om baanbrekende vernieuwingen in behandelingen beschikbaar te kunnen maken voor de markt.

Go to Orifarm Clinical Trial Supply here
Orifarm in het kort

Als onderdeel van Europa's grootste parallel speler is Orifarm sinds 2014 actief in Nederland. Orifarm biedt hoogwaardige gezondheidsproducten binnen een breed assortiment geneesmiddelen aan ziekenhuizen, groothandels en apotheken.

In de bijna 10 jaar die Orifarm in Nederland actief is, is er een zeer ruim portfolio aan geneesmiddelen opgebouwd. Met een team van 4 gedreven medewerkers heeft Orifarm in Nederland meer dan 75 jaar ervaring in de gezondheidszorg.

Orifarm Image (3)
Portfolio

Orifarm beschikt over een ruim assortiment parallel geïmporteerde geneesmiddelen. Dagelijks leveren wij uit ons portfolio dat bestaat uit meer dan 150 unieke middelen aan onze klanten. Ziekenhuisapotheken, poliklinische apotheken, groothandels en reguliere apotheken.

21G3721
Hoe zijn wij te bereiken?

Orifarm staat van maandag tot en met vrijdag voor u klaar. Zowel telefonisch als per e-mail helpen wij u graag.

Bestellingen kunnen via EDI geplaatst worden, of per mail worden toegestuurd via welkom@orifarm.com

Via 085 - 773 19 28 kunt u ons telefonisch bereiken.

Vragen over bestellingen kunt u altijd aan ons stellen van welkom@orifarm.com

Als u een algemene vraag per mail aan ons wilt stellen, dan kan dat bij voorkeur via interesse@orifarm.com.

Contact

Wij staan altijd klaar om u te helpen

J.S. de Jongplein 5, 4001 WG Tiel

+31 85-77 31 928
Koen Trijbelsborstbeeld

Koen Trijbels

Country Manager

Verantwoordelijk voor de ziekenhuizen in regio Midden- en Oost- Nederland

Peter Verkuil Borstbeeld

Peter Verkuil

Key Account Manager

Verantwoordelijk voor ziekenhuistenders en groothandels

Allard Van Rijn

Allard van Rijn

Key Account Manager

Verantwoordelijk voor de ziekenhuizen in regio Zuid- en West- Nederland

Harry

Harry Reitsema

Key Account Manager

Verantwoordelijk voor de ziekenhuizen in regio Noord-Nederland en Unlicensed Medicine

Michelle Devine

Michelle Devine

Business Development Director

Verantwoordelijk voor Clinical Trial Supplies

Laat een reactie achter

aRMM

In overleg met het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen, het CBG, is er educatief materiaal beschikbaar voor medicijnen additionele risico's bestaan. Dit noemen wij de ‘additionele Risico Minimalisatie Maatregelen’ of 'aRMM'.

Dit educatiemateriaal is bedoeld om de voorschrijvers en apothekers, maar ook de patiënten of andere doelgroepen meer informatie geven over de risico’s van een geneesmiddel. Daarnaast bevat deze educatie aanbevelingen voor juist gebruik van een geneesmiddel.

Wanneer Orifarm geneesmiddelen verkoop waar aRMM op van toepassing is vindt u hieronder een link waar u op kunt klikken om  het educatiedocument te downloaden.

Op dit moment zijn er geen middelen waar aRMM op van toepassing is.