Bedrijfstakken

Orifarm Group is de naam waaronder al onze activiteiten vallen. Orifarm is actief op twee terreinen:

  • Orifarm Belgium B.V. is verantwoordelijk voor parallel import
  • Orifarm Healthcare B.V. is verantwoordelijk voor de verdeling van geneesmiddelen (voorschriftplichtig en voorschriftvrij) en voedingssupplementen

In deze twee bedrijfstakken is het ons doel om concurrentie en dus grote besparingen te creëren voor Maatschappij en consument door geneesmiddelen van hoge kwaliteit te leveren tegen een lage kostprijs.

Parallelle import

Parallelle import is het proces waarbij oorspronkelijke geneesmiddelen die verkocht worden in EU-landen, worden geïmporteerd en vervolgens in een andere markt binnen de EU worden verkocht tegen een lagere prijs. Dit is mogelijk doordat producenten van originele geneesmiddelen hun producten tegen verschillende prijzen verkopen binnen de EU op basis van de individuele marktomstandigheden in elk land. Dit betekent dat hetzelfde geneesmiddel een andere prijs kan hebben in elk land waar het wordt verkocht. De prijs is echter het enige wat verschilt. Parallel geïmporteerde geneesmiddelen zijn 100% identiek aan het origineel - zelfs als de producten herverpakt en onder een andere naam worden verkocht.

Dit betekent dat consumenten profiteren van originele geneesmiddelen tegen eerlijke prijzen in een groot aantal EU landen.

Orifarm is de grootste leverancier van parallel geïmporteerde geneesmiddelen in de EU. Parallelle import van geneesmiddelen wordt erkend en goedgekeurd door Europese en nationale autoriteiten die verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit en veiligheid van geneesmiddelen. Parallel geïmporteerde geneesmiddelen moeten opnieuw geëtiketteerd of herverpakt worden voor de markt waarin ze verkocht zullen worden. Elk geneesmiddel krijgt een nieuwe verpakking of een nieuw etiket in de taal van de verkoopmarkt. Bovendien worden alle bijsluiters in de taal van het specifieke land geschreven.

Kom meer te weten over onze hoge kwaliteitsnormen

Generische middelen

Wanneer een nieuw geneesmiddel wordt ontwikkeld, vraagt het farmaceutische bedrijf een patent aan en krijgt het het exclusieve recht om het product gedurende een aantal jaar te verkopen. Wanneer het patent verloopt, hebben generische producenten de optie om een identiek product op de markt te brengen - het zogenaamde generische geneesmiddel - en dus grote besparingen te creëren voor maatschappij en consument door geneesmiddelen van hoge kwaliteit te leveren tegen een lage prijs.

Generische geneesmiddelen bevatten dezelfde actieve stoffen als de oorspronkelijke geneesmiddelen. Ze vallen onder dezelfde strenge regels en hoge kwaliteitsnormen als het oorspronkelijke product. Daardoor hebben generische producten hetzelfde effect op de gebruiker als de oorspronkelijke geneesmiddelen. Generische producten hebben een andere naam dan het equivalente oorspronkelijke product, maar de werking effect is altijd hetzelfde.

Bedrijven die generische geneesmiddelen produceren, hebben niet dezelfde uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling als het innoverende bedrijf. Daardoor kunnen ze het generische product tegen een lagere prijs aanbieden. Generische producten zijn gemiddeld 77% goedkoper dan originele producten.

Orifarm Generics heeft overeenkomsten met verschillende producenten van geneesmiddelen gesloten en door deze samenwerking brengen we een breed gamma van generische producten op de markt en verkopen we deze op de Scandinavische markten. Dit is geval voor geneesmiddelen waarvoor een voorschrift vereist is en vrij verkrijgbare geneesmiddelen. We hebben een heel sterk platform voor vrij verkrijgbare geneesmiddelen ontwikkeld dat gekend is als "Yellow by Orifarm". Onze ambitie is altijd een aantrekkelijk en gediversifieerd productgamma van hoge kwaliteit hebben om aan de vraag van de markt te kunnen voldoen.
In 2016 smolt Orifarm Generics met Alternova samen tot één bedrijf waarbij de naam Orifarm Generics werd behouden. Alle activiteiten van Alternova en Pilum Pharma werden onderdeel van Orifarm Generics. De producten worden nog steeds op de markt gebracht onder de oorspronkelijke merken Alternova, DLF en Pilum Pharma.

Onze verkoopmarkten