Samenwerking

Orifarm is een vernieuwende Europese speler in de gezondheidszorg. Onze algemene visie is de nummer 1 zijn in het betaalbaarder maken van de gezondheidszorg en in al onze markten is ons doel duidelijk: de leidinggevende leverancier zijn - als we dat al niet zijn.
Om deze visie te bereiken vertrouwen we op sterke relaties, zowel met onze bedrijfspartners als in nationale en internationale associaties waar we onze invloed willen laten gelden.

De juiste bedrijfspartner

We zoeken bedrijfspartners met producten van hoge kwaliteit en marktkennis. In ruil bieden we een unieke toegang tot de markt en uitgebreide marktkennis van de markten waarin we actief zijn. Onze focus ligt op onze relaties en het vinden van de juiste bedrijfspartners is hee belangrijk voor ons.

We streven ernaar de voorkeursleverancier van onze klanten te zijn - en de voorkeursklant van onze leveranciers. We willen waarde creëren, niet alleen voor onszelf, maar ook voor de personen met wie we zaken doen.

Bedrijfspartner – Parallelle import

Orifarm is een succesvolle parallelle importeur met goede vooruitzichten voor de toekomst. We hebben een van de grootste productgamma’s van parallel geïmporteerde geneesmiddelen in Europa en een sterke positie een groot aantal markten.
We zijn op zoek naar sterke en blijvende bedrijfsrelaties met onze leveranciers en we kunnen garanderen dat we een betrouwbare bedrijfspartner zijn.

  • Wij zorgen voor gegarandeerde, tijdige betalingen en toegang tot essentiële marktkennis.
  • We bieden een aantrekkelijk en gediversifieerd productgamma aan dat voldoet aan de vraag van de markt.
  • We doen altijd ons best om als leverancier waarde voor u te creëren.

Voor meer informatie neemt u contact met onze Chief Commercial Officer, Corporate Parallel Import, Thomas Brandhof.

Bedrijfspartner – Generische middelen

Orifarm Generics is een snel groeiende leverancier van generische geneesmiddelen in de Scandinavische landen. We hebben met succes een sterke positie veroverd op de Scandinavische markten die we continu ontwikkelen.
Orifarm Generics heeft met succes heel wat producten gelanceerd, zowel in het gamma van geneesmiddelen waarvoor een voorschrift vereist is als bij vrij verkrijgbare geneesmiddelen. Onze ambitie is altijd een aantrekkelijk en gediversifieerd productgamma van hoge kwaliteit hebben om aan de vraag van de markt te kunnen voldoen.
We richten ons niet op specifieke therapeutische gebieden, maar bieden een breed gamma van farmaceutische producten aan in vele categorieën en niches. We bieden kwaliteitsvolle toegang tot de Scandinavische markt en in ruil zoeken we naar partners met producten/diensten van hoge kwaliteit met wie wederzijds gunstige en blijvende relaties kunnen opbouwen. We zijn gemakkelijk in de omgang en ons beslissingsprocedures verlopen vlot.

Om effectief aan de vraag van de Scandinavische markt te voldoen, zijn we op zoek naar leveranciers die het volgende bieden:

  • productie tegen lage kostprijs
  • snel/flexibel beslissingsproces en proactieve communicatie
  • tijdige levering
  • korte leveringstijden

Associaties

Voor Orifarm is het van belang om betrokken te blijven op de politieke scène en de besparingen voor de maatschappij van onze twee bedrijfstakken, parallelle import en generische middelen, te benadrukken. Daarom zijn we actief in nationale en Europese associaties.

Voor parallelle import zijn we lid van de AEPC - European Association of Euro-Pharmaceutical Companies - en het volledige team in de associatie werkt hard om concurrentieverstoringen (bijv. quota’s, dubbele prijsstelling) weg te werken en de mythes aan te pakken die voor de importeurs en exporteurs een uitdaging vormen (bijv. parallelle import bedreigt R&D).
Bezoek de website van EAEPC voor meer informatie.

Bovendien is Orifarm lid van de nationale associaties voor parallelle import in de meest verkoopmarkten waarin we aanwezig zijn.
Voor generische middelen zijn we lid van de EGA - European Generic and Biosimilar Medicines Association. De EGA en zijn leden werken samen met nationale Europese overheden en de EU-instellingen om betaalbare oplossingen te ontwikkelen voor farmaceutische zorg en om de concurrentiekracht van Europa in de wereldwijde farmaceutische markt te vergroten.
Bezoek de website van EGA voor meer informatie.

In Denemarken, Noorwegen en Zweden doen we aan politiek lobbywerk via de nationale associaties IGL, Farma Norge en FGL.